Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
L’Arxiu Històric rep el fons Bonell i Gil
El passat 18 d’octubre es va formalitzar la donació del fons Bonell i Gil Arquitectes a l’Arxiu Històric. Aquest és un fons d’un volum important que inclou plànols, dibuixos, maquetes, fotografies i altres materials. L’acte es va realitzar a la seu del COAC amb la signatura del degà del COAC, Guim Costa, i dels dos arquitectes. La documentació, una vegada revisada i catalogada, es podrà consultar sumant així coneixement de l’arquitectura contemporània del nostre país.
Bonell i Gil Arquitectes
Bonell i Gil Arquitectes és un estudi d’arquitectura de Barcelona format per Esteve Bonell Costa (Banyoles, 1942) i Josep Maria Gil Guitart (Sabadell, 1950), titulats per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona el 1971 i 1978, que han combinat la seva activitat professional amb l’acadèmica, sent professors de projectes de la ETSAB. Esteve Bonell ha estat també professor a l’Escola Politècnica Federal de Lausanne, a l’Escola Paris-Belleville i professor titular de projectes a l’Accademia di Architettura di Mendrisio; el 2010 va ser reconegut amb el Premi Nacional d’Arquitectura i Espai Públic de la Generalitat.
L’obra de Bonell i Gil Arquitectes ha estat reconeguda amb el Premi Mies van der Rohe 1992, el Premi FAD el 1975 i 1984, el FAD Internacional el 2018 i el Premi Ciutat de Barcelona els anys 1994 per l’Aparthotel Citadines a la Rambla i 1996 per l’Edifici Jaume I de la Universitat Pompeu Fabra; amb el Premio Nacional de Arquitectura Deportiva de l’any 2000 pel conjunt d’obra esportiva realitzada; i amb la Distinction Romande d’Architecture el 2018 pel Parlament del Cantó de Vaud a Lausana.
Arxiu Històric
L’Arxiu Històric del COAC té la finalitat de desenvolupar la informació, la sensibilitat i l’esperit de participació de la societat en els camps de l’arquitectura, l’urbanisme i el medi ambient i contribuir a la formació i al perfeccionament dels/de les arquitectes, subratllant en tot moment la dimensió social i cultural del seu treball.