Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
15:00
Nous sistemes constructius. Fusta: Atmosferes domèstiques
Més informació
Organitza
Centre Obert d’Arquitectura
COAC
Lloc
En línia
Horari
A les 15 h
Preu
Gratuït
En el marc del curs Nous Sistemes Constructius: Fusta, l’Escola Sert i el Centre Obert d’Arquitectura coorganitzen un cicle de conferències paral·leles.
Probablement és en l’àmbit domèstic on resulta més evident l’essència de la membrana arquitectònica com a mediadora entre l’ésser humà i el cosmos. Refugi, seu de les activitats més primàries i dels rituals més íntims, és el lloc des d’on hauríem de pretendre gaudir d’una relació harmoniosa i equilibrada amb el món. Sembla avui més oportú que mai col·locar novament el focus sobre la capacitat de les nostres construccions de configurar atmosferes sorgides de la domesticació del clima i no pas de la seva negació. Tot això ens condueix a imaginar l’habitatge com a suport físic i climàtic, ecosistema obert disponible per acollir les formes conegudes d’habitar i tanmateix totes les seves possibles variants insospitades.
De tots aquests aspectes en parlarem amb els arquitectes Ramon Bosch i Bet Capdeferro fundadors de l’estudi bosch.capdeferro arquitectura a la ciutat de Girona, des d’on treballen en la transformació d’espais d’escala i naturalesa diverses, focalitzant l’atenció en la relació entre l’home i el medi.
Ramon Bosch i Bet Capdeferro
Arquitectes titulats per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona des de l’any 2000 i 1999 respectivament. Bet Capdeferro cursa el Màster en Arquitectura del Paisatge de la Fundació Politècnica de Catalunya. L’any 2003 inicien l’estudi bosch.capdeferro arquitectura a la ciutat de Girona, des d’on treballen en la transformació d’espais d’escala i naturalesa diverses, focalitzant l’atenció en la relació entre l’home i el medi.
La seva activitat professional ha estat sempre acompanyada per l’experiència docent a les universitats ETSAB – UPC BarcelonaTech, ETH – Zürich, EPS – Universitat de Girona, Cornell University de l’Estat de Nova York i Escuela de Arquitectura – Universidad de Navarra, recolzant des de la teoria i la recerca el desenvolupament del procés projectual i constructiu.
La seva obra viatja del 2010 a 2012 a diverses ciutats Europees com a part de l’exhibició Matèria Sensible: Joves Arquitectes Catalans.
L’any 2012 són seleccionats per a participar a la XIII Biennal d’Arquitectura de Venècia – “Common Ground” com a integrants de l’exhibició Vogadors – “Architectural Rowers, Catalan and Balearic Threads – Hard Materiality for a Permeable Architecture”.
L’any 2015 reben el Premi FAD d’Arquitectura. L’any 2016 són premiats a la categoria Patrimoni i Transformació de la XIII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme – “Alternatives” així com en el Panorama d’Obres de la X Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme. El mateix any la seva obra forma part de la mostra “Unfinished” del Pavelló Espanyol a la XV Biennal d’Arquitectura de Venècia.
L’any 2018 són premiats en el Panorama d’Obres de la XIV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme – “Más habitar, más humanizar”.
L’any 2021 reben el premi del Panorama d’Obres de la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme - “España vacía, España llena”.