Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Els fons Maspons i Català-Roca de l’Arxiu Fotogràfic, presents a la nova exposició de La Virreina
Fotografies dels fons Maspons i Català-Roca, els més preuats de l’Arxiu Fotogràfic del COAC, han estat cedides per a la nova exposició de La Virreina Centre de la Imatge. Fins a vuit imatges seves formen part de la mostra ‘Sala Aixelá (1959-1975)’ que s’inaugura el 22 de novembre i es podrà veure fins al 16 de febrer. Algunes d’elles, a més a més, forment part de la imatge gràfica de l’exposició.
La Sala Aixelá va ser un espai pioner en la reconstrucció d’una modernitat interrompuda per la dictadura franquista. Sota la direcció del crític Josep Maria Casademont, entre el 1959 i el 1975, la sala es va convertir en un punt de trobada i en una plataforma de difusió per a la fotografia, el còmic, el cinema clàssic i independent i els corrents musicals d’avantguarda.
La mostra ha volgut recrear l’espai físic de la botiga amb la recuperació dels dissenys, les tipografies, les combinacions cromàtiques i els aparells tecnològics que aleshores s’hi venien. Algunes de les imatges de Maspons i Català-Roca han ajudat a fer reviure la Sala Aixelá, mentre que d’altres, com quatre del concert de Louis Armstrong al Windsor Palace l’any 1955 (Català-Roca) han ajudat a explicar aquesta nova mirada cap a la modernitat que va representar aquest espai barceloní.
En total, entre el material exposat, hi ha els números 35 i 38 de la revista ‘Cuadernos de Arquitectura’, un positiu original i dues fotografies de Maspons i Ubiña, i cinc fotografies de Francesc Català-Roca.
El Centre Obert, referència en conservació del patrimoni arquitectònic
El nostre Arxiu Fotogràfic compta amb un volum prou nombrós per considerar-lo un dels millors arxius d’imatges d’arquitectura de l’Estat. Entre els seus fons més destacats hi ha els de fotògrafs de gran rellevància al nostre país com Francesc Català-Roca, Oriol Maspons o la col·lecció de fotografies del Romànic de Lluís Domènech i Montaner. Al mateix temps, la Biblioteca és la segona més important d’Europa en nombre de volums, amb més de 180.000 referències.