11/01 -
26/01

MIRADES: INDÚSTRIES FLUVIALS. L’AIGUA COM A ENERGIA

Més informació

Exposició Col·leccions . Vic

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Pl. Bisbe Oliba, 2
Vic

Horari

L’acte inaugural serà el dia 11 de gener a les 19h, amb una xerrada de l'artista. 

Dijous i divendres de 18 a 20h; i dissabtes de 10 a 13h (dins l'horari habitual de la oficina també es podrà visitar l'exposició)

Preu

Gratuït

Patrocinadors

© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Més informació

Després de presentar-se a la seu de Manresa, la segona exposició del cicle MIRADES, dedicat enguany a l’Aigua, es podrà visitar a la seu de Vic de la Demarcació de les Comarques Centrals. Una vintena d’imatges de la fotògrafa i arquitecta Judith Casas, que mostren un recorregut per les indústries fluvials i com l’aigua ha portat i porta identitat al territori.

L’exposició forma part de la sèrie “Col·leccions COAC“, amb material fotogràfic de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

L’exposició es podrà visitar entre l’11 i el 26 de gener. L’acte inaugural serà el dia 11 de gener a les 19h, amb una xerrada de l’artista.

Judith Casas Sayós

(Sant Pere de Torelló, Barcelona, ​​1992) va estudiar Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (Grau 2010-2015 i Màster 2015-2016). El seu interès per la fotografia d’arquitectura comença a inicis de la carrera i es consolida durant els viatges d’estudis a Roma, Amsterdam i Copenhaguen. El primer curs de fotografia d’arquitectura que realitza és a la pròpia universitat, de la mà del fotògraf i professor Ricardo Santonja, l’any 2011. El 2013 guanya el segon premi del “XIV Fotoconcurs del Carnet Jove” amb una fotografia zenital de la Biblioteca Universitària d’Utrecht, de l’arquitecte Wiel Arets. El 2014 assisteix a l’Escola Sert (Centre Formatiu del COAC) per fer el segon curs de fotografia d’arquitectura amb el fotògraf Adrià Goula.

La seva passió per la fotografia sorgeix, però, als disset anys, quan el seu pare li deixa per primera vegada la seva càmera rèflex i indaga en el mètode de postproducció fotogràfica “High Dynamic Range”. S’introdueix al món de la fotografia de paisatge i retrat, i durant els anys de la carrera realitza reportatges de promoció musical, fotografia de concerts, esdeveniments i fotografia d’estudi. Des del 2015 fins al 2021 col·labora amb l’estudi Flores i Prats, amb qui va tenir l’oportunitat de registrar el procés de construcció de la Nova Sala Beckett a Barcelona i les seves dues intervencions a la Biennal d’Arquitectura de Venècia del 2018 “Liquid Light” i “The Morning Chapel”, entre altres projectes. El 2018 comença a treballar amb Adrià Goula com a segona fotògrafa fins al juny del 2021, quan inicia el seu propi projecte personal com a fotògrafa d’arquitectura.

Mirades

El cicle d'exposicions MIRADES és una iniciativa cultural que teixeix tot el territori d’una forma col·laborativa, posant de manifest el patrimoni local a través de l’observació dels quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. Cadascun del elements serà motiu d'una mostra anual, completant la sèrie en quatre anys i augmentant el llegat de l’Arxiu Històric del COAC amb la donació dels registres fotogràfics que construiran les exposicions. D’aquesta manera, des d’una mirada local, posarem en comú i debatrem compromisos de caire global.

Exposicions Mirades.Aigua:

L’aigua com a modeladora del territori, de Mariano Cebolla (Tortosa, 28.09 – 31.12)
Indústries fluvials. L’aigua com a energia, de Judith Casas (Manresa, 1.12 – 16.12; Vic, 11.01 – 26.01)
L’aigua i la mar, de Pep Escoda (Tarragona, 22.01 – 15.03)
La sequera - mancança d'aigua. Fotos aèries, de Carles Rabada (Lleida, 1.02 - 1.03)
Paisatges íntims, de Carles Sánchez (Girona, 22.02 - 21.04)
Patrimoni de l’arquitectura de l’aigua a Barcelona, d’Anna Mas (7.03 – 24.04)

Activitats relacionades

Totes les activitats