Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
101 anys de la visita a Tortosa de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya
Coincidint amb la celebració del 150è aniversari de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya, des de la seu de l’Ebre compartim un article d’Antoni López Daufí, arxiver de l’Arxiu Històric de la seu, sobre el viatge a Tortosa organitzat per l’Associació els dies 20 i 21 d’octubre de 1923.
A la crònica s’expliquen tots els detalls d’aquesta sortida, un dels molts viatges organitzats per l’Associació com a extensió acadèmica. Aquests viatges queden reflectits a l’exposició ‘Hors d’oeuvres’, que es pot visitar a la seu del COAC de Barcelona fins al 2 de febrer.
A la ciutat de Tortosa, el grup de membres de l’Associació va visitar l’interior de la Catedral de Santa Maria i van pujar a les cobertes de les naus gòtiques, des d’on es pot gaudir de la panoràmica urbana. També van visitar el col·legi de Sant Lluís Gonzaga, joia del Renaixement català, i l’Observatori de l’Ebre, a Roquetes.
L’arquitecte Antoni López Daufí, actualment arxiver al COAC-Ebre, va ser vocal de Cultura de la Demarcació de l’Ebre entre els anys 2002 i 2007 i entre 2014 i 2022, i secretari de la Demarcació entre el 2022 i 2023. És autor del llibre “Escrits a una ciutat ben murada” i de la “Guia d’Arquitectura de la Demarcació de l’Ebre”, publicada pel COAC, i coautor de “El Poble Nou. La darrera colonització del delta de l’Ebre”.